Πληρωμές: «Αγώνας δρόμου» από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Σε έναν «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ολοκλήρωση των ανεκπλήρωτων πληρωμών προς τους αγρότες.

Και αυτό γιατί παρά τις τεράστιες καθυστερήσεις και εκκρεμότητες που είχε αφήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης και οι υφυπουργοί έχουν «σηκώσει τα μανίκια» και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταβληθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα οφειλόμενα έως αύριο, Παρασκευή. 

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές που είχαν μείνει ανεκπλήρωτες είναι: 

* Εκκαθάριση Συνδεδεμένων Ενισχύσεων έτους 2022.

* Συμπληρωματικές πληρωμές δράσεων σε δικαιούχους κατόπιν ελέγχων

* Εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης και του «Πρασινίσματος» για το έτος 2022

* Προκαταβολή Αγροπεριβαλλοντικών δράσεων. 

Πάντως θα πρέπει να αναφερθεί ότι κύριος υπεύθυνος για τις αυτές καθυστερήσεις, εκτός από τον πρώην ΥπΑΑΤ, είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος κάνει ότι περνάει από το «χέρι» του για να καθυστερήσει την αποδέσμευση των χρημάτων που οφείλει να δώσει στους αγρότες.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, η ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούσε τους παραγωγούς, οι οποίοι έλαβαν μειωμένη Συνδεδεμένη Ενίσχυση να προσκομίσουν νέα στοιχεία.. πηγαίνοντας έτσι πιο πίσω την ολοκλήρωση της πληρωμής τους. 

Πάντως, αγρότες με τους οποίους επικοινώνησε το Agrocapital εξέφρασαν την αγωνία τους για τις πληρωμές καθώς βλέπουν την ρευστότητά τους να μειώνεται ολοένα και περισσότερο, μιας και βρίσκονται μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου, με τις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουν, να τρέχουν. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις