Στην Κοζάνη εκατομμύρια ακρίδες καταστρέφουν καλλιέργειες με πιπεριές Φλωρίνης

Ολική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην περιοχή Καλονερίου Κοζάνης, αφού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, μικρού μεγέθους Ακρίδες εισέβαλαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατάστρεψαν ό,τι είχε απομείνει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρη καθώς οι αγρότες δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις ζημιές με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κακές καιρικές συνθήκες πράγμα που συνέβαλε στο να μην υπάρχουν καλλιέργειες και χαμηλή παραγωγή όπως σε σιτηρά και σε οπωροφόρα δέντρα.

Σε αυτήν την άσχημη κατάσταση ήρθαν να προστεθούν τώρα και τα σμήνη με εκατομμύρια μικρές Ακρίδες στο Καλονέρι Κοζάνης που έχουν κατακλύσει την περιοχή έχοντας καταστρέψει μέχρι στιγμής 400 στρέμματα καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης, οδηγώντας τους αγρότες της περιοχής σε απόγνωση.

Οι μικρές Ακρίδες τρώνε τα φύλλα και καταστρέφουν τα φυτά τα οποία δεν μπορούν να αναπαραχθούν ούτε να μεγαλώσουν. Οι αγρότες αναμένουν πάντως παρέμβαση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις