Η Καναδή υπουργός Γεωργίας προεδρεύει στη διάσκεψη του FAO στην Ιταλία

Στη Ιταλία για να συμμετάσχει στην διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, βρίσκεται η Marie-Claude Bibeau, Υπουργός Γεωργίας και Αγροδιατροφής του Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συνεργάζεται επίσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την προώθηση του εμπορίου της καναδικής γεωργίας και των γεωργικών προϊόντων διατροφής και την προώθηση της ασφάλειας και της ποιότητας των καναδικών εξαγωγών.

Ο FAO ιδρύθηκε επίσημα πριν από σχεδόν 78 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην πόλη του Κεμπέκ, με επικεφαλής τον μελλοντικό πρωθυπουργό Lester Pearson, ως εξειδικευμένος οργανισμός του ΟΗΕ για να ηγηθεί των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας.

Η κ. Bibeau εξελέγη επίσημα πρόεδρος της διάσκεψης του FAO κατά την πρώτη ημέρα της διάσκεψης. Αποτελεί την πρώτη γυναίκα υπουργός Γεωργίας που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο και την πρώτη Καναδή που προεδρεύει του οργανισμού από το 1997.

"Αυτή η διάσκεψη του FAO είναι η μεγαλύτερη προσωπική συγκέντρωση των υπουργών γεωργίας. Ο FAO, που ιδρύθηκε στον Καναδά πριν από 75 χρόνια, είναι η κύρια αρχή του κόσμου για θέματα γεωργίας και επισιτιστικής ασφάλειας. Η προεδρία αυτής της συνάντησης αποτελεί τιμή που αναδεικνύει τον εξαιρετικό γεωργικό και αγροδιατροφικό μας τομέα". - Marie-Claude Bibeau, Υπουργός Γεωργίας και Αγροδιατροφής

Η πρόεδρος προεδρεύει στη συγκέντρωση των πλήρων μελών του FAO, διευκολύνοντας την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των μελών, καθώς εργάζονται από κοινού για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Τα πλήρη μέλη του FAO συνεδριάζουν κάθε δύο χρόνια. Το φετινό θέμα είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η διάσκεψη πραγματοποιείται στη Ρώμη, από 1 έως 7 Ιουλίου.

Κατά την παραμονή του στην Ιταλία, η Καναδή υπουργός θα εκμεταλλευτεί επίσης την ευκαιρία να συζητήσει τις καναδικές γεωργικές ευκαιρίες με τους ιταλικούς φορείς του αγροδιατροφικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων οφελών της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας Καναδά-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2022, ο Καναδάς εξήγαγε σχεδόν 1,1 δισ. δολάρια σε γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα στην Ιταλία, σημειώνοντας αύξηση 33,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εξαγωγές αφορούσαν κυρίως το υψηλής ποιότητας σκληρό σιτάρι και τη σόγια του Καναδά.

Θα διοργανώσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με γυναίκες ηγέτες στον τομέα της γεωργίας και των γεωργικών προϊόντων διατροφής από όλο τον κόσμο, θα συναντηθεί με καναδικές βιομηχανικές ενώσεις και θα συναντηθεί με ιταλικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν καναδικά γεωργικά και γεωργικά προϊόντα διατροφής.

Στο περιθώριο του FAO θα υπάρξουν ευκαιρίες για την υπουργό Bibeau να συναντηθεί με ομολόγους της από πολλές άλλες χώρες καθώς και με αξιωματούχους του FAO για να συμβάλει στην προώθηση της προόδου για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και τις εμπορικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα θα εργαστεί για την επίλυση εμπορικών ζητημάτων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις