Σε χαμηλά μήνα του φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Πιέσεις στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ασκεί η αποκατάσταση των συνθηκών στην πλευρά τις προσφοράς, ιδιαίτερα καθώς οι εγκαταστάσεις στης Νορβηγία επαναλειτουργούν.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν σε χαμηλό 1 μήνα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης TFF να πέφτουν στα 28 ευρώ ανά μεγαβατώρα λόγω των υψηλότερων από τα συνηθισμένα επιπέδων αποθεμάτων και των αυξημένων προμηθειών από τη Νορβηγία.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Troll της Νορβηγίας, το οποίο χρησιμεύει ως η μεγαλύτερη πηγή εξαγωγής φυσικού αερίου στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη, έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσει πλήρως την Πέμπτη μετά από μια εκτεταμένη περίοδο εποχικής συντήρησης.

Ενώ η ζήτηση για ψύξη αυξάνεται λόγω των καυτών καιρικών συνθηκών, η αποθήκευση φυσικού αερίου της Ευρώπης βρίσκεται επί του παρόντος στο 80% της χωρητικότητας, ξεπερνώντας τον μέσο όρο πλήρωσης 10 ετών του 60%. 

Αφ ‘ετέρου, η Ευρώπη βιώνει χαμηλότερα επίπεδα εισαγωγών από τις ΗΠΑ, καθώς η προσφορά κατευθύνεται προς την Ασία, όπου οι τιμές είναι πιο ανταγωνιστικές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ισχυρότερης ζήτησης ψύξης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις