Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην Οδησσό καθώς και σε νότιες και ανατολικές περιοχές

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες επιδρομές από αέρος σε νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας UAVs-καμικάζι και πιθανόν βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Οδησσός, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στον νότο, η ομώνυμη περιφέρεια, όπως και οι περιφέρειες Μικολάιφ, Ντονιέτσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ απειλούνται από ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι, ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, κατά την ίδια πηγή, ο ρωσικός στρατός πιθανόν χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους σε επιθέσεις στην Πολτάβα, στην Τσερκάσι, στην Ντνιπροπετρόφσκ, στη Χαρκίβ και στην Κιρόβοχραντ.

Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την επιδρομή στο λιμάνι της Οδησσού, ανέφερε νωρίτερα μέσω Telegram ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας.

«Οδησσός: Το μάχιμο έργο της αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Μπρατσούκ, απαιτώντας οι πολίτες να μη δημοσιοποιούν πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στην Οδησσό (νότια) βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι από το οποίο εξάγονταν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας δυνάμει της συμφωνίας που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη παρά τον πόλεμο Κίεβο και Μόσχα τον Ιούλιο του 2022. Η ισχύς της συμφωνίας εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, με απόφαση της Ρωσίας.

Η πόλη, το ιστορικό κέντρο της οποίας ενεγράφη τον Ιανουάριο στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύει, όπως καταρτίζεται από την UNESCO, έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Ο Όλεχ Κίπερ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, προειδοποίησε από την πλευρά του μέσω Telegram πως θα πρέπει να αναμένονται «αρκετά κύματα» ρωσικών επιθέσεων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις