Syngenta: Δεσμεύει 166 εκατ. δολάρια για χρηματοδότηση αγροτών της Βραζιλίας

Η κινεζική εταιρεία αγροχημικών Syngenta διέθεσε ένα ρεκόρ 800 εκατομμυρίων ρεάλ (166 εκατομμύρια δολάρια) για να χρηματοδοτήσει Βραζιλιάνους αγρότες το 2023 μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής, δήλωσε ο διευθυντής της αλυσίδας αξίας στη γεωργία, Eduardo Menegario.

Η ανταλλαγή γενικά περιλαμβάνει την παράδοση των μελλοντικών καλλιεργειών των αγροτών σε αντάλλαγμα για εισροές και χρησιμοποιείται για το κλείδωμα των τιμών των εισροών.

Η καινοτομία φέτος είναι ότι οι αγρότες που συναλλάσσονται με τη Syngenta μπορούν να ανταλλάσσουν χημικά με σιτηρά που έχουν ήδη μαζέψει, είπε ο Μενεγκάριο σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Είναι μια αντίστροφη κατάσταση στον κύκλο», είπε. "Κανονικά κάνω ανταλλαγή για ό,τι θα συγκομιστεί τον επόμενο χρόνο, αλλά τώρα αυτός (ο καλλιεργητής) μπορεί να χρησιμοποιήσει τα σημερινά διαθέσιμα σιτάρια για να προβλέψει την πληρωμή για τις εισροές του επόμενου έτους."

Το ανανεωμένο πρόγραμμα ανταλλαγής της Syngenta θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους Βραζιλιάνους αγρότες να εμπορεύονται περισσότερα από τα σιτηρά τους, καθώς οι πωλήσεις από τους αγρότες ήταν αργές για παλιές και νέες καλλιέργειες, είπε ο Menegario.

Οι αγρότες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ανταλλαγή για να αγοράσουν λιπάσματα από τη Syngenta, αρκεί να αγοράζουν και τα χημικά της εταιρείας, είπε.

Ο Menegario είπε ότι τα σιτηρά που χρησιμοποιούν οι αγρότες σε αντάλλαγμα για εισροές μεταπωλούνται από το εμπορικό σκέλος της Syngenta, Nutrade, το οποίο μπορεί να εξάγει απευθείας στην Κίνα.

Η Nutrade, που ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια για να επικεντρωθεί στον καφέ, ενδιαφέρεται επίσης για τη μεταφορά βαμβακιού και καλαμποκιού, είπε ο Menegario.

Για τη σόγια, το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της Βραζιλίας, η Nutrade προβλέπει όγκους συναλλαγών περίπου 900.000 μετρικών τόνων το 2023, από 240.000 τόνους πέρυσι και 110.000 τόνους το προηγούμενο έτος, είπε.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις