Οι ευρωβουλευτές Γεωργίας ταξιδεύουν στο Ισραήλ για να αναζητήσουν λύσεις άρδευσης

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ευρωβουλευτές θα συναντηθούν με τον κ. Avi Dicter, τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλη της Κνεσέτ. Στόχος της αποστολής είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της άρδευσης και της διαχείρισης των υδάτων στη γεωργία. Ως εκ τούτου, οι ευρωβουλευτές θα μιλήσουν με ερευνητές στον τομέα της γεωργικής μηχανικής και της άνυδρης γεωργικής έρευνας. Θα επισκεφθούν επίσης εταιρείες που ειδικεύονται σε λύσεις άρδευσης, εγκαταστάσεις νερού και αγροκτήματα που χρησιμοποιούν ακριβείς μεθόδους άρδευσης.

Πριν από την αποστολή, ο κ. Norbert Lins , Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας, δήλωσε: «Το Ισραήλ είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στην παγκόσμια αγορά όσον αφορά τα ευφυή συστήματα άρδευσης. Ανυπομονούμε να δούμε πώς τα καινοτόμα συστήματα άρδευσης μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της βιώσιμης γεωργίας ακόμη και κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες».

Μαζί με τον κ. Lins, άλλοι έξι ευρωβουλευτές θα συμμετάσχουν στην αποστολή: Herbert Dorfmann (EPP, IT), Anne Sander (EPP, FR), Daniela Rondinelli (S&D, IT), Cristina Maestre Martín de Almagro (S&D, ES), Ulrike Müller (EmmanouR, FR) και DE ID, FR).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις