Εργατικά χέρια: Μεροκάματο 60 ευρώ και… «μαύρα»

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη συγκομιδή των καλλιεργειών τους καθώς η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι πιο σοβαρή από ποτέ.

Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα παραγωγές να μην μαζεύονται ποτέ από το χωράφι, με τους παραγωγούς να έχουν μειωμένα έσοδα χάνοντας έτσι ένα μεγάλο μερίδιο ρευστότητας τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αγρότες σε επικοινωνία με το Agrocapital σημείωναν ότι οι λιγοστοί αλλοδαποί εργάτες γης που έχουν μείνει στη χώρα μας ζητούν μεροκάματο που θα ζήλευαν ακόμη και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εργάτης από ο Πακιστάν ζητά περί τα 40-45 ευρώ για εργασία 7-8 ωρών ενώ αυτοί από την Αλβανία 50-60 ευρώ το μεροκάματο.

Το πρόβλημα δυσχεραίνει η «απαίτησή» τους να πληρώνονται «μαύρα». Έτσι, γλυτώνουν τους φόρους που καλούνται να καταβάλλουν και όλα τα χρήματα τους «μένουν» στο χέρι.

Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα και τα κρατικά ταμεία να χάνουν χρήματα αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Θα κάνει κάποιος κάτι για να προστατευθούν τόσο οι καλλιέργειες, όσο και οι παραγωγοί και τα έσοδα των κρατικών ταμείων; 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις