USDA: Δόθηκε παράταση για τη βοήθεια μάρκετινγκ βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) παρατείνει την προθεσμία για το νέο Πρόγραμμα Βοήθειας Μάρκετινγκ Βιολογικών Γαλακτοκομικών (ODMAP) έως τις 11 Αυγούστου 2023. Αυτή η παράταση δίνει στους παραγωγούς βιολογικών γαλακτοκομικών περισσότερες από δύο επιπλέον εβδομάδες για να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα. Το ODMAP βοηθά τους παραγωγούς να μετριάσουν την αστάθεια της αγοράς, το υψηλότερο κόστος εισροών και μεταφοράς και την ασταθή προσφορά και τιμές ζωοτροφών που έχουν δημιουργήσει μοναδικές δυσκολίες στη βιομηχανία βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτή η βοήθεια θα βοηθήσει να διατηρηθούν βιώσιμες οι δραστηριότητες βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων έως ότου οι αγορές επιστρέψουν σε πιο κανονικές συνθήκες.   

Μέσω της Υπηρεσίας Αγροτικών Υπηρεσιών του USDA (FSA), 104 εκατομμύρια δολάρια διατίθενται σε επιχειρήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων για να βοηθήσουν με το προβλεπόμενο κόστος μάρκετινγκ το 2023. Οι επιλέξιμοι παραγωγοί περιλαμβάνουν πιστοποιημένες επιχειρήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγουν γάλα από αγελάδες, κατσίκες και πρόβατα. Η βοήθεια ODMAP υπολογίζεται με βάση το κόστος μάρκετινγκ των παραγωγών το 2022. Για νέες, μεταβατικές ή διευρυμένες δραστηριότητες βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων, η βοήθεια βασίζεται στην προβλεπόμενη εμπορική παραγωγή το 2023. Οι επιλέξιμοι παραγωγοί περιλαμβάνουν πιστοποιημένες βιολογικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις που παράγουν γάλα από αγελάδες, κατσίκες και πρόβατα. 

Η FSA θα πραγματοποιήσει μια αρχική πληρωμή ODMAP στους επιλέξιμους αιτούντες με συντελεστή 75%. Εάν παραμείνουν κεφάλαια στο τέλος της περιόδου υποβολής αίτησης, μπορεί να εκδοθεί πρόσθετη πληρωμή, η οποία δεν υπερβαίνει το υπόλοιπο 25%, στους επιλέξιμους παραγωγούς.   

Πώς να εφαρμόσει 

Η εγγραφή άνοιξε στις 24 Μαΐου και λήγει στις 11 Αυγούστου 2023. Για να υποβάλουν αίτηση, οι παραγωγοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την FSA στο τοπικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του USDA . Για να συμπληρώσουν την αίτηση ODMAP, οι παραγωγοί πρέπει να πιστοποιήσουν σε λίρες παραγωγής γάλακτος 2022 ή σε μια προβολή λιρών που διατίθενται στην αγορά το 2023, εάν υπάρχει, και να υποβάλουν συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.   

Κατά τη στιγμή της αίτησης, οι επιχειρήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων υποχρεούνται να παρέχουν την πιστοποίηση του USDA για την βιολογική τους κατάσταση που επιβεβαιώνει τη λειτουργία ως βιολογικό γαλακτοκομείο το 2023 και το 2022 μαζί με την πιστοποίηση της παραγωγής γάλακτος 2022 σε εκατό βάρος.  

Το ODMAP συμπληρώνει άλλη βοήθεια που διατίθεται στους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Dairy Margin Coverage (DMC) και Supplemental DMC, με περισσότερα από 611 εκατομμύρια δολάρια σε παροχές που έχουν καταβληθεί για το έτος προγράμματος 2023 μέχρι σήμερα. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις