Ρωσική επίθεση στην αποθήκη σιτηρών του Δούναβη

Οι ρωσικές επιθέσεις σε ένα από τα λιμάνια του ποταμού Δούναβη της Ουκρανίας έφεραν στο επίκεντρο τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τελευταία σημαντική οδός εξαγωγής σιτηρών του Κιέβου.

Η Ρωσία κατέστρεψε αποθήκες ουκρανικών σιτηρών στον ποταμό Δούναβη και τραυμάτισε έξι ανθρώπους σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την περιοχή στόχο μιας αεροπορικής εκστρατείας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε η Ουκρανία.

Μια επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέστρεψε ένα υπόστεγο σιτηρών σε λιμάνι του Δούναβη. Δεν διευκρίνισε ποιο λιμάνι είχε χτυπηθεί, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζημιά.

"Καταστράφηκαν οι αποθήκες όπου αποθηκεύονταν οι καλλιέργειες σιτηρών, οι δεξαμενές για την αποθήκευση άλλων τύπων φορτίου υπέστησαν ζημιές. Υπήρξε φωτιά σε μία από τις εγκαταστάσεις παραγωγής, η οποία κατασβέστηκε αμέσως", ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Reni-Odesa ανέφερε ότι οι κατεστραμμένες υποδομές εντοπίστηκαν στο λιμάνι του ποταμού Ρένι στον Δούναβη και ότι περίπου 15 drones συμμετείχαν στην επίθεση, επικαλούμενος τοπικό αξιωματούχο.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού, Oleh Kiper, δήλωσε ότι η Ρωσία είχε επιτεθεί με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 για τέσσερις ώρες και ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε τρία εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Η Ρωσία χτύπησε άλλη μια ουκρανική αποθήκη σιτηρών μέσα στη νύχτα», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter, χωρίς να προσδιορίσει την τοποθεσία του στόχου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις