Ισραηλινή εταιρία παραγωγής κρέατος εργαστηρίου θέλει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά

Η ισραηλινή εταιρία παραγωγής κρέατος εργαστηρίου «Aleph Farms» στοχεύει στην ευρωπαϊκή αγορά, με το πρώτο βήμα να γίνεται στην Ελβετία, όπου υπέβαλε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Τροφίμων και Κτηνιατρικών υποθέσεων για ρυθμιστική έγκριση που θα του επιτρέψει να εμπορεύεται το κρέας της. 

Η εταιρία έχει έδρα στα περίχωρα του Τελ Αβίβ και έχει ήδη υποβάλει αιτήσεις αδειοδότησης στο Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σιγκαπούρη. Η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει ζητήσει άδεια.

Στην Ελβετία η Aleph Farms σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη Migros, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής στην Ελβετία. Η Migros είναι επενδυτής στην Aleph Farms από το 2019 και πιστεύουν ότι το καλλιεργούμενο κρέας είναι απίθανο να φτάσει στα ράφια της πριν από το 2030.

Σύμφωνα με μελέτη, το 74% των Ελβετών καταναλωτών είναι ανοικτοί στην ιδέα να δοκιμάσουν κρέας εργαστηρίου, με κίνητρο την περιέργεια και ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και η καλή διαβίωση των ζώων.

Ωστόσο, προς το παρόν το κόστος παραγωγής παραμένει πολύ υψηλό. Ως εκ τούτου, τα πρώτα προϊόντα που θα πωληθούν θα έχουν υψηλή τιμή, παρόμοια με αυτή του βοδινού κρέατος «ultra-premium». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις