Φωτιά σε σιλό σιτηρών στο λιμάνι της Λα Ροσέλ της Γαλλίας

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Λα Ροσέλ για να προστατέψουν σιλό με σιτηρά. Σύμφωνα με το Reuters πυρκαγιά ξέσπασε στις 8:00 πμ ώρα Γαλλίας στις εγκαταστάσεις της Sica Atlantique, όταν ιμάντας μεταφοράς τυλίχτηκε στις φλόγες. Η φωτιά σύντομα επεκτάθηκε σε τέσσερα σιλό σιτηρών της εταιρείας, ωστόσο όπως δήλωσε εκπρόσωπος της SICA Atlantique, τέθηκε υπό έλεγχο προτού φτάσει σε τμήματα που φυλάσσονταν σιτηρά. Προσέθεσε δε πως το προσωπικό εγκατέλειψε τις εγκαταστάσεις άμεσα και με ασφάλεια και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

 

H Γαλλία αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα-παραγωγό σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το λιμάνι της Λα Ροσέλ, γνωστό και ως «La Pallice», είναι από τους μεγαλύτερους κόμβους φόρτωσης και εξαγωγών σιτηρών της χώρας. Μάλιστα, στο εν λόγω λιμάνι στις ακτές του Ατλαντικού έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού και φόρτωσης μεγάλα φορτηγά πλοία τύπου panamax. Αυτό το καλοκαίρι από το «La Pallice» έχουν διακινηθεί μεγάλες ποσότητες κριθαριού προς την Κίνα, παρόλα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, η κίνηση αυτές τις μέρες είναι αισθητά μειωμένη.

 

Σύμφωνα με πηγές, η φόρτωση σιτηρών στο «La Pallice» έχει διακοπεί προσωρινά εξαιτίας της ζώνης ασφαλείας που η πυροσβεστική υπηρεσία δημιούργησε πέριξ των εγκαταστάσεων της SICA Atlantique. Ενώ άγνωστο παραμένει το πότε το λιμάνι θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

 

Πηγή: Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις