Syngenta India: Εγκαινίασε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για γεωργικά ντρόουνς

Σε μια μεγάλη επίδειξη της σημασίας των ντρόουνς στη γεωργία, η Syngenta India ξεκίνησε μια ειδική δράση ευαισθητοποίησης χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα 100 ντρόουνς σε όλη την Punjab και τη Haryana για να ψεκάσει την προηγμένη λύση προστασίας καλλιεργειών - Incipio. 

Με αυτό η Syngenta έκανε ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα προς την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας. Με τον αυξανόμενο ρόλο των ντρόουνς στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγικότητας και στην ενδυνάμωση των αγροτών, αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να εξοπλίσει τους αγρότες του Punjab και της Haryana με τα οφέλη και τις επιπτώσεις των σύγχρονων γεωργικών πρακτικών και επίσης να εκπαιδεύσει τους αγρότες σχετικά με το μετασχηματιστικό δυναμικό των ντρόουνς στη γεωργία, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων απόδοσης, κόστους μειώσεις και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών. 

Ο επικεφαλής προσκεκλημένος, ο κ. Vijender Singh, Χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Πυγμαχία, επαίνεσε τις προσπάθειες της Syngenta India για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την τεχνολογία των ντρόουνς στη γεωργία. «Τα ντρόουνς θα αλλάξει το παιχνίδι για τη γεωργία, διότι όχι μόνο θα προσφέρει νέες ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους, αλλά θα ενισχύσει επίσης την αποτελεσματικότητα για τους αγρότες μας και θα βοηθήσει στις αποδόσεις τους» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτόξευσης, ζωντανές επιδείξεις έδειξαν την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού με ντρόουνς. Πάνω από 600 αγρότες από τη Macchiwara στην περιοχή Ludhiana συμμετείχαν στην επίδειξη, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών για βελτιωμένες γεωργικές πρακτικές. 

Ο κ. Susheel Kumar, Country Head και Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta India, τόνισε τον κεντρικό ρόλο της τεχνολογίας στην επίτευξη βιώσιμης γεωργίας. Είπε ότι η Syngenta India βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να αγκαλιάσουν την καινοτομία, όχι μόνο για ένα πιο πράσινο μέλλον αλλά και για αυξημένη παραγωγικότητα και βελτιωμένο εισόδημα. Τονίζοντας τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στη γεωργία, ο κ. Kumar σημείωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει κλιμακούμενη ζήτηση τροφίμων και περιβαλλοντικές προκλήσεις. 

Η πρωτοβουλία ψεκασμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Syngenta India περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός εντυπωσιακού στόλου 500 γεωργικών ντρόουνς σε ολόκληρη τη χώρα, καθιστώντας τον μεγαλύτερο στόλο γεωργο- ντρόουνς στην Ινδία. Η εταιρεία έχει επίσης εκπαιδεύσει 150 πιλότους ντρόουνς για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Sachin Kamra, Επικεφαλής του Farmer Centric Ecosystem της Syngenta India, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας για πρόοδο που βασίζεται στην τεχνολογία. Ανέφερε την έναρξη λύσεων ψεκασμού ντρόουνς και την επιτυχή εφαρμογή εμπορικών υπηρεσιών ψεκασμού σε πολλές πολιτείες, όπως η Μαχαράστρα, το Παντζάμπ, η Χαριάνα, η Μάντια Πραντές, η Άντρα Πραντές, η Τελανγκάνα και η Καρνατάκα. Είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν ψεκαστεί εμπορικά 2.643 στρέμματα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ντρόουνς της Syngenta. 

Το 2022, το Drone Yatra της Syngenta κάλυψε 13 πολιτείες ολοκληρώνοντας ένα ορόσημο 17.000 χιλιομέτρων για να ευαισθητοποιήσει τους αγρότες σχετικά με τον ψεκασμό με ντρόουνς. ″Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε το οικοσύστημα των ντρόουνς συνεργαζόμενοι με κατασκευαστές, προμηθευτές και παρόχους τεχνολογίας. Αυτό περιλαμβάνει τη στενή συνεργασία με ειδικούς του κλάδου για τη βελτίωση των δυνατοτήτων των ντρόουνς, τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας,

Με τέτοιες πρωτοβουλίες, η Syngenta India συνεχίζει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εγκαινίαση μιας νέας εποχής βιώσιμης και βασισμένης στην τεχνολογία γεωργίας, διασφαλίζοντας την ευημερία τόσο των αγροτών όσο και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις