Επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδιάζει η κρατική βουλγαρική εταιρεία γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων

Σε συνέντευξή του για το πρακτορείο ειδήσεων BTA, ο εκτελεστικός διευθυντής της LB Bulgaricum, Βλαντίμιρ Ρούσεφ, είπε ότι η κρατική εταιρεία γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων σχεδιάζει να διευρύνει την παρουσία της σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των πιθανών προορισμών είναι η Μαλαισία, το Πακιστάν και η Ιορδανία. 

Τα βουλγαρικά γαλακτοκομικά προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Μογγολίας αργότερα αυτόν τον μήνα και ένας μεγαλύτερος όγκος προϊόντων πρόκειται να συζητηθεί για την αγορά της Φινλανδίας.

Η βουλγαρική εταιρεία έχει στείλει δείγματα σε άλλες χώρες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περίοδο δοκιμών, είπε. Θα αναπτυχθεί στρατηγική για την κυκλοφορία μιας εξ ολοκλήρου βουλγαρικής γραμμής στις ξένες αγορές. 

Υπάρχει ενδιαφέρον για τα έτοιμα προϊόντα της LB Bulgaricum από χώρες της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, η Τσεχία και η Γερμανία. Εταιρείες από την Ινδία, το Ισραήλ, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και άλλες χώρες εκφράζουν ενδιαφέρον για την απόκτηση βουλγαρικής άδειας γαλακτοκομικών προϊόντων.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που η LG Bulgaricum ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ιαπωνική Meiji, σημείωσε ο Ρούσεφ. Σε μια επιχειρηματική συνάντηση στα τέλη Ιουλίου, οι δύο εταιρείες συζήτησαν τη συνεργασία τους για τα επόμενα δέκα χρόνια και έναν προϋπολογισμό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Στο επίκεντρο ήταν η σχεδιαζόμενη ίδρυση κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που θα αναπτύξει νέα γαλακτοκομικά προϊόντα και τέτοια που περιέχουν το βακτήριο Lactobacillus bulgaricus.

Στα τέλη Αυγούστου, η LB Bulgaricum θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Γεωργίας και Τροφίμων AGRA στη Σλοβενία.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία εισήγαγε μια νέα ιδέα σύμφωνα με την οποία μόνο το βουλγαρικό νωπό γάλα θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή. 

«Στηρίζουμε τους Βούλγαρους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων και αποφασίσαμε να εργαστούμε εξ ολοκλήρου με το βουλγαρικό γάλα, με στόχο την ισορροπία μεταξύ του εμπορικού ενδιαφέροντος και της κοινωνικής αποστολής της εταιρείας», σημείωσε ο Ρούσεφ. 

Παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι το εισαγόμενο γάλα ξεπέρασε τους 33.000 τόνους τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2023, κυρίως από την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και είπε ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τέλος Ιουνίου ήταν 2.738.000 BGN. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25,44% φτάνοντας τα 2.773.000 BGN το πρώτο εξάμηνο του 2023, κυρίως ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της ζήτησης.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις