Ινδία: Δεν εξετάζει εισαγωγές ρωσικού σιταριού

Η Ινδία δεν σχεδιάζει να εισάγει ρωσικό σιτάρι με διπλωματικά μέσα, δήλωσε ο υπουργός Τροφίμων της χώρας, Sanjeev Chopra. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασιατική χώρα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές ρυζιού χωρίς μπασμάτι.

Τον περασμένο μήνα, η Ινδία επέβαλε απαγόρευση στις εξαγωγές λευκού ρυζιού που δεν είναι μπασμάτι, μετά την απαγόρευση των εξαγωγών σπασμένου ρυζιού πέρυσι.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν περιορισμοί στις εξαγωγές μισοβρασμένου ρυζιού, το οποίο αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών ρυζιού της Ινδίας.

Την περασμένη εβδομάδα κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Ινδία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την εισαγωγή σιταριού με έκπτωση σε αυξανόμενες παγκόσμιες τιμές, σε μια σπάνια κίνηση για την ενίσχυση των προμηθειών και τον περιορισμό του πληθωρισμού τροφίμων ενόψει των πολιτειακών και εθνικών εκλογών του επόμενου έτους.

Τα αποθέματα σιταριού στις κρατικές αποθήκες ήταν 28,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους την 1η Αυγούστου, 20% κάτω από τον μέσο όρο της δεκαετίας.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις