Ρωσικές επιθέσεις κατέστρεψαν μεγάλα φορτία σιτηρών σε λιμάνια του Δούναβη

Η Ρωσία έπληξε τα μεγαλύτερα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη στη νότια περιφέρεια της Οδησσού, το Ισαμήλ και το Ρένι, με drone καιμικάζι Geran, καταστρέφοντας τις αποθήκες σιτηρών και σημαντικές λιμενικές υποδομές.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί αυτά τα λιμάνια για να μεταφέρει δημητριακά στο ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας αφότου η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία που επέτρεπε στο Κίεβο να εξάγει δημητριακά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Μέσω του Ισμαήλ και του Ρένι, οι Ουκρανοί επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν δύο οδούς: Μία διαμέσου του ίδιου του Δούναβη ποταμού προς την Κεντρική Ευρώπη και μία διαμέσου Ρουμανίας και Βουλγαρίας μέχρι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Ο εχθρός έπληξε εγκαταστάσεις αποθήκευσης δημητριακών και ένα συγκρότημα παραγωγής και μεταφοράς στην περιφέρεια του Δούναβη. Πυρκαγιά ξέσπασε στις αποθήκες και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Πυροσβέστες συνεχίζουν να εργάζονται», ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε καταχώρισή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Οι Ουκρανοί έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται σωροί δημητριακών κάτω από το καμένο και κατεστραμμένο κέλυφος της εγκατάστασης αποθήκευσης.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ δήλωσε πως η επίθεση στην περιφέρειά του διήρκεσε τρεις ώρες και πως η ουκρανική αεράμυνα κατέστρεψε εννέα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Δυστυχώς υπήρξαν πλήγματα στα συγκροτήματα παραγωγής και μεταφοράς, όπου ξέσπασε πυρκαγιά… Ζημιές έχουν υποστεί εγκαταστάσεις αποθήκευσης δημητριακών», ανέφερε ο Κίπερ μέσω της Telegram.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε αργότερα σήμερα πως κατέρριψε 11 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις