Ενισχύσεις ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Καταστροφικές θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που οι κτηνοτρόφοι δεν λάβουν ενισχύσεις από την πολιτεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννη Γκουρομπίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος είναι πολλά, ενώ οι αστοχίες στο θέμα του ΟΣΔΕ από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν προκαλέσει ανησυχία τους επαγγελματίες, μια και υπάρχει κίνδυνος απώλειας πόρων. 

Οι αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για τις οποίες δεσμεύτηκε από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κρίνονται απαραίτητες από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι θέτουν ως απαραίτητη παράμετρο τον διαχωρισμό φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, όπως επισημαίνει.

Ένα επιπλέον ζήτημα είναι αυτό της έλλειψης εργατικών χεριών, ενώ και το αυξημένο κόστος παραγωγής εξάλλου με την ενέργεια αλλά και τις ζωοτροφές στα ύψη έχει φέρει ήδη ανατιμήσεις στις τιμές του γάλακτος και των κρεάτων, με τον κ. Γκουρομπίνο να προειδοποιεί για περαιτέρω μείωση των κοπαδιών.

Τέλος, δεν αποκλείεται να δούμε και νέες αυξήσεις στο κρέας με τους κτηνοτρόφους να κρούουν τον κώδωνα, επισημαίνοντας πως οι υποδομές που έχουν δημιουργήσει, δεν θα είναι πια βιώσιμες, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξής τους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις