Στήριξη σε νέους παραγωγούς και κτηνοτρόφους από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα, ώστε να τεθεί ο κλάδος σε αναπτυξιακή τροχιά και να προσελκύσει και τις νέες γενιές, συνεχίζει την περιοδεία του σε παραγωγικές μονάδες της αγροτικής οικονομίας ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, επικεφαλής κλιμακίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ΥπΑΑΤ, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τους Γενικούς Γραμματείς Κώστα Μπαγινέτα, Γιώργο Στρατάκο και Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον Βουλευτή Φάνη Παπά, επισκέφθηκε παραγωγική μονάδα Σύκων ενός νέου αγρότη, του Θοδωρή Νετσκίδη στο Λαγκαδά, ο οποίος καλλιεργεί 5.500 συκιές και 12.000 σμέουρα, έχοντας φιλοδοξία να αυξήσει την παραγωγή του και να καταφέρει να διευρύνει ακόμα περισσότερο το μερίδιο που καταλαμβάνει σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Φυλής Χολστάιν που παράγουν το 1/3 της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα! Με τον Πρόεδρο Ηλία Κοτόπουλο  και μέλη της Ένωσης έγινε συζήτηση για τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής, αλλά και την αξιοποίηση δυναμικών αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΠΑΑ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα των παραγωγών, επισημαίνοντας ότι η κτηνοτροφία είναι πυλώνας του πρωτογενούς τομέα που οφείλουμε να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο.

 

Διονύσης Σταμενίτης: «Οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ κεντρικός πυλώνας της προσπάθειας μας για στήριξη των παραγωγών μας».

 

Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιεί στις υπηρεσίες των διευθύνσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, τον Σταθμό Ελέγχου και Τυποποίησης Δημητριακών της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς επίσης και το Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών της Διεύθυνσης Ζωοτροφών και Βοσκήσιμων Γαιών.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Υφυπουργού βρέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε επίπεδο έλλειψης προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικών υποδομών, ενώ από κάθε υπηρεσία παρουσιάστηκε το έργο που επιτελείται και τα αποτελέσματα που παράγει συνολικά στην αγροτική οικονομία.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Στη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, τόσο της προηγούμενης θητείας, όσο και της τρέχουσας, για ουσιαστική στήριξη των παραγωγών, αλλά και για τη συγκρότηση του πρωτογενούς τομέα κεντρικό πυλώνα αποτελούν και οι υπηρεσίες μας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, αναζητώντας λύσεις και για το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και για τα κτιριακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις