Τουρκικές εταιρείες πρόθυμες να μεταφέρουν ρωσικά σιτηρά στην Αφρική

Τουρκικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην προμήθεια 1 εκατομμυρίου τόνων σιτηρών από τη Ρωσία στις φτωχότερες αφρικανικές χώρες, όπως ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πηγή από πολιτικούς κύκλους στην Αγκυρα.

«Ναι, αυτό το θέμα είναι υπό επεξεργασία. Τουρκικές εταιρείες έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία, με οικονομική βοήθεια την οποία θα παράσχει το Κατάρ», είπε η πηγή στο πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα πηγή της τοπικής ένωσης σιτηρών είπε στο TASS ότι η Τουρκία έχει επαρκή ικανότητα να μεταποιήσει 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών από τη Ρωσία σε αλεύρι και την περαιτέρω εξαγωγή της στην Αφρική.

Την προηγούμενη Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Χακάν Φιντάν, είχαν συνάντηση στη Μόσχα για να συζητήσουν μια συμφωνία για τα σιτηρά και τις παραμέτρους για την υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας για την οργάνωση της προμήθειας 1 εκατομμυρίου τόνων ρωσικών σιτηρών στην Τουρκία σε μειωμένη τιμή, με οικονομική υποστήριξη από το Κατάρ.

Πηγή: TASS
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις