Αχαΐα: Σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούν προβλήματα σε καλλιέργειες

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε τη Δευτέρα στα Καλάβρυτα λόγω του κύματος κακοκαιρίας Elias. Οι χαλαζόπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στην Κλειτορία Καλαβρύτων, όπου οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή των καμμένων εκτάσεων, με συνέπεια να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η ροή των οχημάτων στην εθνική οδό, στο ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα, στο ύψος του Αιγίου.

Άστατος ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη, με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα φαινόμενα είναι η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αχαΐα. Τα περισσότερα και ισχυρότερα ενδέχεται να σημειωθούν μέσα στο 24ωρο της Τρίτης.

Εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχόπτωσης για την πόλη της Πάτρας 30-35mm.

Μεγαλύτερης προσοχής σε ζητήματα πολιτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, χρήζει το ανατολικό τμήμα της Αχαΐας (Αιγιάλεια-Αιγείρα-Καλάβρυτα), το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται να δέχεται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης με πιο έντονου χαρακτήρα φαινόμενα.

Προβλήματα από τις χαλαζοπτώσεις

Οι χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στα Καλάβρυτα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στην Κλειτορία, όπου οι καλλιέργειες , οπωροφόρων και λαχανικών και ελιών υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις