ADM και Syngenta σε συμφωνία για την κάλυψη της ζήτησης βιοκαυσίμων

Η ADM και ο όμιλος Syngenta υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη συνεργασία τους στην κλιμάκωση της έρευνας και την εμπορική αξιοποίηση ελαιούχων σπόρων νέας γενιάς και βελτιωμένων ποικιλιών χαμηλής έντασης άνθρακα. 

Η σύμπραξη αναμένεται να συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για βιοκαύσιμα και άλλα προϊόντα βιώσιμης προέλευσης, δήλωσαν οι εταιρείες.

Η ADM φέρνει στη σύμπραξη παγκόσμια κλίμακα και υλικοτεχνική εμπειρογνωμοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων παραγωγής και αποθήκευσης, ενός εκτεταμένου υλικοτεχνικού δικτύου και σχέσεων με καλλιεργητές και πελάτες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. 

Η Syngenta, εν τω μεταξύ, διαθέτει ισχυρές δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης που οι εταιρείες πιστεύουν ότι θα παρέχουν υποστήριξη βιοτεχνολογίας, επεξεργασίες σπόρων και βιολογικά προϊόντα που μειώνουν περαιτέρω την ένταση άνθρακα των καλλιεργειών.

Η καμελίνα, ένας ελαιούχος σπόρος χαμηλής έντασης άνθρακα που συνήθως καλλιεργείται κατά την περίοδο αγρανάπαυσης μιας αμειψισποράς, είναι μία από τις καλλιέργειες που η ADM και η Syngenta επιδιώκουν να επεκτείνουν την έρευνα και την εμπορία.

"Αυτό το συναρπαστικό Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Syngenta αποδεικνύει πώς συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να φέρουμε σε επαφή την πλήρη αλυσίδα αξίας για την υποστήριξη νέων τεχνολογιών σπόρων", δήλωσε ο Greg Morris, πρόεδρος του τομέα Ag Services & Oilseeds της ADM. 

"Βασίζεται στις μοναδικές δυνατότητές μας, δημιουργώντας μια πορεία για την κλιμάκωση της επεξεργασίας των καλλιεργειών κάλυψης, μια διαδικασία που έχουμε ήδη δοκιμάσει με επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Syngenta για να προωθήσουμε αυτό το έργο και να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τη ζήτηση για καύσιμα και άλλα προϊόντα που προέρχονται από βιώσιμες πηγές".

Ο Justin Wolfe, πρόεδρος της Syngenta Global Seeds, πρόσθεσε: "Η Syngenta είναι ενθουσιασμένη που ενώνει τις δυνάμεις της με την ADM για να προσφέρει πιο βιώσιμες και κερδοφόρες λύσεις στους αγρότες. Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό παράγοντα της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Πιστεύουμε ότι οι συνεργασίες, όπως αυτή, είναι σημαντικοί τρόποι για να προωθήσουμε ταχύτερα την καινοτομία που προσφέρει υψηλότερο δυναμικό απόδοσης, ενώ έχει μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον μας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στη Βόρεια Αμερική".

Η παγκόσμια ζήτηση για βιοκαύσιμα -όπως τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα- αναμένεται να αυξηθεί κατά 35 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, ή 22%, κατά την περίοδο 2022-27, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ενέργειας. Τα αεροπορικά καύσιμα παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε μια νέα έκθεση με τίτλο 

"Το μέλλον των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων", με συγγραφέα τον Owen Wagner, ανώτερο αναλυτή της Rabobank, σιτηρών και ελαιούχων σπόρων. Ο Wagner δήλωσε ότι η ικανότητα παραγωγής βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων θα μπορούσε δυνητικά να αυξηθεί από 25 εκατομμύρια γαλόνια τώρα σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια γαλόνια μέχρι το 2026.

"Οι αγρότες ήταν πάντα διαχειριστές της γης", δήλωσε η Alison Taylor, επικεφαλής υπεύθυνη βιωσιμότητας της ADM. 

"Επεκτείνουμε ήδη τις συνεργασίες μας με τους αγρότες μέσω του προγράμματος re:generations regen ag- αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης αποτελεί άλλη μια οδό για να τους βοηθήσουμε να αυξήσουν την αξία τους, τοποθετώντας τις επιχειρήσεις τους ώστε να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα βιώσιμης προέλευσης".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις