Βοϊτσεχόφσκι: "Η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι πέρα από κάθε φαντασία"

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, προκειμένου να δει από κοντά τις μεγάλες καταστροφές και να συζητήσει με πλημμυροπαθείς.

Ο Επίτροπος έφτασε στην Ελλάδα χθες, με πρόσκληση του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

  • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Επίτροπος Βοϊτσεχόφσκι επισκέφθηκε κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες στη Φαρκαδώνα, το Σταυρό Φαρσάλων και τη Βαμβακού Φαρσάλων.
  • Στον Πρόδρομο Καρδίτσας, ο Επίτροπος επισκέφθηκε μια κτηνοτροφική επιχείρηση που έχασε τα μισά της ζώα στην πλημμύρα.
  • Στον Σταυρό Φαρσάλων, ο Επίτροπος επισκέφθηκε βαμβακοχώραφα, τα οποία έχουν υποστεί ολική καταστροφή.
  • Στη Βαμβακού Φαρσάλων, ο Επίτροπος επισκέφθηκε θερμοκήπια βιομηχανικής ντομάτας, τα οποία κι αυτά υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Επίτροπος Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε ότι η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι "πέρα από όσα είχα φανταστεί και όσων είχα δει στις φωτογραφίες".

Βοϊτσεχόφσκι:"Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βρούμε κάθε διαθέσιμο πόρο", είπε ο Επίτροπος στους αγρότες. "Θα είμαι στο πλευρό σας".

Ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι η παρουσία του Επιτρόπου Βοϊτσεχόφσκι στη Θεσσαλία υποδηλώνει ότι η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει τους πληγέντες παραγωγούς.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα οριζόντια μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία θα εξειδικευτούν από την επόμενη εβδομάδα σε θεματικές διασκέψεις που θα οργανώσει το ΥπΑΑΤ.

Οι επισκέψεις του Επιτρόπου Βοϊτσεχόφσκι σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας συνεχίζονται.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα οριζόντια μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία θα εξειδικευτούν από την επόμενη εβδομάδα σε θεματικές διασκέψεις που θα οργανώσει το ΥπΑΑΤ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις