Τιμή βαμβακιού στην Ελλάδα: Σταθερή στα 0,66 ευρώ παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι τιμές του βαμβακιού στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων παγκοσμίως.

Η μέση τιμή στην Ελλάδα την 17η Οκτωβρίου 2023 για το σύσπορο ήταν 0,66 ευρώ ανά κιλό, με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στο εκκοκκιστήριο "Αγγελούσης" και τη χαμηλότερη στο χωράφι "Καραμπέλας - Μάρκου". 

Αντίστοιχα, η τιμή του εκκοκκισμένου βαμβακιού ανήλθε στα 2,01 ευρώ ανά κιλό, ενώ ο διεθνής δείκτης εκκοκκισμένου βαμβακιού (Cotlook Index A) διαμορφώθηκε στα 96,25 λεπτά ανά λίβρα.

Η σταθερή πορεία των τιμών του βαμβακιού στην Ελλάδα αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η μειωμένη παγκόσμια προσφορά, η σταθερή ζήτηση και οι καλές καιρικές συνθήκες.

Οι καλές καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα συμβάλλουν επίσης στη σταθερή πορεία των τιμών του βαμβακιού. Οι καλές καιρικές συνθήκες οδηγούν σε υψηλότερες αποδόσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένη τιμή ανά μονάδα παραγωγής.

Οι τιμές του βαμβακιού στην Ελλάδα αναμένεται να παραμείνουν σταθερές τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, οι τιμές μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την εξέλιξη της διεθνούς αγοράς και των καιρών.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις