Γαλλία: οι αγρότες «στο τέλος τους» θα διαδηλώσουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Σε δελτίο τύπου, τα συνδικάτα Fnsea 79 και Jeunes agriculteurs 79 προειδοποιούν ότι "οι αγρότες βρίσκονται σε δύσκολη θέση και η διατροφική κυριαρχία κινδυνεύει". 

Καταδικάζουν "τη μονόδρομη απαίτηση για συμμόρφωση με τους κανόνες της ΚΑΠ. Οι αγρότες αναμένεται να συμμορφωθούν με τις προθεσμίες και τις υποχρεώσεις υποβολής των αιτήσεων για την ΚΑΠ, ενώ η κυβέρνηση κάνει ό,τι θέλει και αλλάζει τους κανόνες στη μέση του παιχνιδιού: δραστική μείωση των ποσών που ανακοινώνονται μια εβδομάδα πριν από την προκαταβολή, μερική καταβολή των ενισχύσεων και αδιαφάνεια των πληρωμών".

Η καθυστέρηση "και η έλλειψη διαφάνειας στις πληρωμές των ενισχύσεων της ΚΓΠ" είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που πλήττονται σκληρά από την αύξηση του κόστους: "+36% στο κόστος ενέργειας, +33% στο κόστος των λιπασμάτων".

Επιπλέον, μειώθηκε το ποσό ορισμένων ενισχύσεων, επιβαρύνοντας τις ταμειακές ροές των γεωργών που είχαν προγραμματίσει υψηλότερες ενισχύσεις: "τα ποσά που καταβλήθηκαν για το Ecorégime, την Aide Complémentaire Jeune Agriculteur (ACJA) και την ενίσχυση για τα βοοειδή είναι σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που είχαν ανακοινωθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο".

Τα δύο συνδικάτα καλούν σε διαδήλωση την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στην Place du Donjon, Niort. Τρεις αυτοκινητοπομπές θα συγκλίνουν στο Quais de la Préfecture μεταξύ 10 π.μ. και 11 π.μ..
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις