Ουκρανικά σιτηρά: 1,3 Mt εξαγωγών τον Αύγουστο μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου

Ο ανθρωπιστικός διάδρομος που ξεκίνησε η Ουκρανία τον περασμένο Αύγουστο για να μπορέσει να φέρει σιτηρά στις αγορές της Αφρικής και της Ασίας, προκειμένου να παρακάμψει τον ρωσικό αποκλεισμό στη Μαύρη Θάλασσα, επέτρεψε την εξαγωγή 1,3 Mt σιτηρών έως τις 27 Οκτωβρίου 2023.

Αν και πρόκειται για σημαντικό αριθμό, δεδομένων των συνθηκών, πριν τη εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στο Φεβρουάριο του 2022, η χώρα εξήγαγε έως και 6 Mt σιτηρών το μηνά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

«Τέσσερα πλοία κατευθύνονται προς τον Βόσπορο, 11 πλοία έχουν μπει στα λιμάνια της Οδησσού για να φορτωθούν. Τα τέσσερα πλοία θα εξάγουν σχεδόν 130.000 τόνους δημητριακών και 10.000 τόνους μετάλλου σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης. Τα πλοία έφυγαν από τα λιμάνια της Οδησσού και κινούνται στον ανθρωπιστικό διάδρομο. Την ίδια στιγμή, 11 πολιτικά πλοία επισκέφθηκαν τα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Pivdennyi για να φορτώσουν σχεδόν 225.000 τόνους γεωργικών προϊόντων και μετάλλων» ανέφερε σε ανάρτησή του στο «Χ» ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, Oleksandr Kubrakov. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις