Αγρότες και κτηνοτρόφοι σηκώνουν κεφάλι: Δεν θα αφήσουμε να μας καταστρέψουν

Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την μειωμένη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

  • Στην Λάρισα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Αγροτών, ζητώντας να δοθούν οι ενισχύσεις και να βρεθούν λύσεις για την στήριξη των πλημμυροπαθών, προχώρησαν σε συγκεντρώσεις στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Στην Κομοτηνή, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.
  • Τέλος, οι κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μυλοποτάμου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, διοργανώνουν παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν ως αιτία την μειωμένη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση καταβολή των χρημάτων που τους αναλογούν, καθώς η μειωμένη πληρωμή τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση τους.

Επιπλέον, ζητούν την επίλυση άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η έλλειψη εργατών γης, η αύξηση των τιμών των εισροών και η κλιματική αλλαγή.
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις