Stoller: η ισπανική εταιρεία που προσφέρει το «know how» στον παγκόσμιο γίγαντα Corteva

Η Stoller Europe, με έδρα το Έλτσε, είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε φυσιολογικά προϊόντα για τη βελτίωση των καλλιεργειών. Το 2023, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον παγκόσμιο κολοσσό Corteva Agriscience. Η εξαγορά αυτή σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την Stoller Europe, η οποία πλέον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της σε μια παγκόσμια κλίμακα.

Η Stoller Europe διαθέτει 5.000 τετραγωνικά μέτρα αποθήκης, εκ των οποίων τα 500 χρησιμοποιούνται για γραφεία και τα υπόλοιπα για εργοστάσια και αποθήκες. Η εταιρεία συνεισφέρει το 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του ομίλου Stoller, με την ευρωπαϊκή αγορά να είναι μία από τις αγορές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης. Εξυπηρετεί 29 διαφορετικές χώρες σε πολύ διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Στην Ισπανία, η κύρια αγορά της είναι η Μούρθια και τα νότια της χερσονήσου.

Διεξάγει έρευνα στην προσαρμοσμένη φυσιολογία και βιολογία των φυτών, συμπληρωματικά με τη χημεία των παραδοσιακών καλλιεργειών με ευνοϊκό περιβαλλοντικό προφίλ. Μεταξύ των προϊόντων που προέρχονται από το Έλτσε, μερικά ξεχωρίζουν, όπως το N-Less, ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Campo de Cartagena, επειδή επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της χρήσης αζώτου, που περιορίζεται από το νόμο αφού το κηρύσσει ως ευάλωτη περιοχή ή το VigorSeed, το οποίο είναι επιτυχημένο στην Ολλανδία ευνοώντας μεγαλύτερες ρίζες που χρησιμοποιούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους.

Έχουν επίσης κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το BioForge, ένα υγρό λίπασμα που παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά ώστε τα φυτά να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες.

Εκτός από την τεχνογνωσία της, η Stoller Europe είναι επίσης γνωστή για την εργασιακή της κουλτούρα. Η εταιρεία είναι η πρώτη στον τομέα της στην Ισπανία που έχει πιστοποιηθεί ως «Υπέροχο μέρος για εργασία». Μεταξύ άλλων μέτρων, οι εργαζόμενοί της απολαμβάνουν, εφόσον το επιθυμούν, 60 ημέρες τηλεργασίας ετησίως που μπορούν να τις μοιράσουν όπως τους βολεύει. Το γραφείο είναι εντελώς ανοιχτό, ούτε ο διευθυντής έχει κλειστό γραφείο, για να ενθαρρύνει τη συνεργασία και την οριζοντιότητα. Και το 80% του προσωπικού κάποια στιγμή χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Stoller στον ίδιο όροφο.

Η εξαγορά της Stoller Europe από την Corteva Agriscience είναι μια σημαντική εξέλιξη για τις δύο εταιρείες. Η Stoller Europe αποκτά πρόσβαση σε νέες αγορές και πόρους, ενώ η Corteva Agriscience ενισχύει την παρουσία της στην αγορά των φυσιολογικών προϊόντων. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να οδηγήσει σε νέες καινοτομίες και να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν την παραγωγικότητα των καλλιεργειών τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις