Η αποθήκευση ποτέ δεν πληρώνει, ή μήπως όχι;

Ορισμένοι παραγωγοί στη χώρα έχουν εγκαταστάσεις για αποθήκευση σιτηρών που είναι αποτελεσματικές, βοηθούν στην εφοδιαστική και είναι ακριβές. Άλλοι έχουν ένα στόλο φορτηγών και μεταφέρουν τη σοδειά τους σε τοπικούς ανυψωτές ή συνεταιρισμούς. 

Κανένα από τα δύο δεν είναι λάθος, και οι δύο πλευρές αυτών των επιχειρήσεων κάνουν εξαιρετική δουλειά στη γεωργία, στη διαχείριση των ανθρώπων και της εφοδιαστικής και στην καλλιέργεια καλών καλλιεργειών.

Γιατί, λοιπόν, υπάρχει μια έντονη διαφορά σε αυτές τις επιχειρήσεις; Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι η αποθήκευση. Με τις εκτιμήσεις για την αποθήκευση προκύπτουν μερικά βασικά ερωτήματα:

* Ποια είναι η επιχειρησιακή σας γεωγραφία;

* Πόσο σας αρέσει να εργάζεστε σε φορτηγά;

* Θα προτιμούσατε να διαχειρίζεστε έναν χώρο κάδων ή περισσότερους ανθρώπους;

* Προτιμάτε μετρητά ή μακροπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία;

* Ποιες είναι οι φορολογικές σας συνέπειες;

* Ποια είναι τα επίπεδα ιστορικής βάσης και μεταφοράς;

Αυτά που θα πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η γεωγραφία, η βάση και η μεταφορά στην αγορά, ειδικά με τα υψηλότερα επιτόκια από τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη και αν οι παραδόσεις τοποθετούνται σε εμπορική αποθήκευση έναντι πωλήσεων σε μετρητά, οι τιμές αποθήκευσης είναι ακριβές. 

Οι τοπικοί τελικοί χρήστες θα πρέπει να ανταμείβονται όταν προσφέρονται πράγματα όπως η ώθηση της βάσης, η χαμηλή συρρίκνωση και η δωρεάν ή φθηνή ξήρανση. 

Οι αποθηκευτικοί χώροι συχνά καθιστούν την παράδοση όταν αυτές οι πιέσεις έρχονται πολύ πιο εύκολη για τον αγρότη επωφεληθεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις