Ζάχαρη: Αύξηση παραγωγής στη Γερμανία

Η παραγωγή ραφιναρισμένης ζάχαρης της Γερμανίας από τεύτλα αναμένεται να αυξηθεί κατά 9,8% αυτή τη σεζόν, αλλά η περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τεύτλα θα είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με την γερμανική ένωση βιομηχανίας ζάχαρης WVZ, η παραγωγή ραφιναρισμένης ζάχαρης από τεύτλα στη Γερμανία τη σεζόν 2023/24 αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 4,24 εκατομμύρια μετρικούς τόνους. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 9,8% από την παραγωγή της προηγούμενης σεζόν, η οποία ήταν 3,86 εκατομμύρια τόνοι.

Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται σε δύο παράγοντες:

  • Το μέγεθος των τεύτλων ήταν υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν, λόγω της βροχής που έπεσε το φθινόπωρο.
  • Η καλλιέργεια τεύτλων ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, καθώς οι αγρότες επωφελήθηκαν από τις καλές τιμές της ζάχαρης.

Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τεύτλα αναμένεται να είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν, λόγω της έλλειψης ηλιοφάνειας το φθινόπωρο. Η μέση περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τεύτλα αναμένεται να ανέλθει στο 16,7%, από 17,2% που προβλεπόταν τον Οκτώβριο και από 17,5% την προηγούμενη σεζόν.

Η συγκομιδή ζαχαρότευτλων στη Γερμανία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η αύξηση της παραγωγής ραφιναρισμένης ζάχαρης στη Γερμανία είναι θετική εξέλιξη για την εγχώρια οικονομία. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης από τεύτλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η αύξηση της παραγωγής θα συμβάλει στην ενίσχυση της εγχώριας προσφοράς και στην προστασία των τιμών για τους καταναλωτές.

Επιπλέον, η αύξηση της τιμής πώλησης των ζαχαρότευτλων στους αγρότες, η οποία ανέρχεται σε 42,50 ευρώ ανά τόνο, θα τους επιτρέψει να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να βελτιώσουν την κερδοφορία των καλλιεργειών τους. Ωστόσο, η αύξηση αυτή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών της ζάχαρης για τους καταναλωτές.

Ωστόσο, η αύξηση της τιμής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών της ζάχαρης για τους καταναλωτές

Συνολικά, η αύξηση της παραγωγής ραφιναρισμένης ζάχαρης στη Γερμανία είναι θετική εξέλιξη για την εγχώρια οικονομία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις