Στόχος ο ΟΠΕΚΕΠΕ να λειτουργεί με δικαιοσύνη, διαφάνεια, συνέπεια και ταχύτητα τονίζει ο Λ. Αυγενάκης

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ένας ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με δικαιοσύνη, διαφάνεια, συνέπεια και ταχύτητα ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο KΡΗΤΗ ΤV.

Μιλώντας για τα λάθη στα οποία υπέπεσε η διοίκηση του Οργανισμού Πληρωμών κατά την καταβολή των ενισχύσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε: 

Πρώτον, ότι δεν προχώρησε στον έλεγχο των 16.000 ΑΦΜ που έχει δεσμεύσει και  δεύτερον, δεν ενεργοποίησε 88 εκατομμύρια ευρώ, από εκείνα που  δικαιούντο οι αγρότες.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραιτηθεί, σημειώνοντας πως «ο πρόεδρος αρνείται μέχρι στιγμής να παραιτηθεί και «ταμπουρώνεται πίσω από τη διαδικασία διορισμού του, λέγοντας ότι έχει διοριστεί από το ΑΣΕΠ». 

Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νέο έτος θα υπάρξει νέα διοίκηση στον οργανισμό η οποία θα μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για έναν ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και συνέπεια, προς όφελος των παραγωγών. 

Επισήμανε ότι η γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθούν τα ποσά που θα παραμείνουν στον Πυλώνα Ι του ΠΑΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταφορά, εφέτος, 236 εκατ. από τον Πυλώνα Ι στον Πυλώνα ΙΙ, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένα τα ποσά που δόθηκαν στην ενιαία ενίσχυση. 

Σημείωσε ότι σύντομα θα εκσυγχρονιστεί και Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ενώ μιλώντας για τη Σχολή της Μεσσαράς, είπε ότι στόχος είναι να γίνει πρότυπο Σχολής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για αναβάθμιση αλλά για ανάσταση της Σχολής, υπογραμμίζοντας επίσης ότι θα επαναλειτουργήσει και η Σχολή Ασωμάτων για την Κτηνοτροφία. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις