Ουκρανία: Αυξημένες προβλέψεις για τα σιτηρά του 2023

Η APK-Inform αύξησε τις προβλέψεις της για τη συγκομιδή σιτηρών της Ουκρανίας το 2023 σε 54,7 εκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εκτίμηση των 53,4 εκατομμυρίων τόνων λόγω καλύτερης απόδοσης, ανέφερε το Reuters. 

Η γεωργική συμβουλευτική εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για τη συγκομιδή καλαμποκιού σε 26 εκατομμύρια τόνους από 24,8 εκατομμύρια τόνους έναν μήνα νωρίτερα.

Η Ουκρανία θα μπορούσε να εξάγει 34,7 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το 2023-2024, συμπεριλαμβανομένων 13 εκατομμυρίων τόνων σίτου και 19 εκατομμυρίων τόνων καλαμποκιού.

Από τότε που η Ρωσία αποχώρησε από την πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας τον Ιούλιο, η οποία επέτρεψε την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από την περιοχή, η Ουκρανία έχει δημιουργήσει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο». Η πρωτοβουλία σιτηρών δημιουργήθηκε για να επιτρέψει τις εξαγωγές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 .

Η διαδρομή εκτείνεται κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας στα ρουμανικά ύδατα και προς την Τουρκία. Από τις 14 Νοεμβρίου, η Ουκρανία είχε εξάγει 4 εκατομμύρια τόνους μέσω του διαδρόμου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις