"ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου: Η επιστροφή του... αργά και βασανιστικά"

Οι αγρότες, από την πλευρά τους, δηλώνουν αγανάκτηση και απογοήτευση. "Αν ήμασταν μεγάλες εταιρείες, όπως οι εταιρείες ενέργειας, ή αν είχαμε ξενοδοχεία ή ήμασταν πλοιοκτήτες, τώρα θα είχαμε πληρωθεί", σημειώνουν.

Οι παραγωγοί που περιμένουν με αγωνία την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο, θα πρέπει να εφοδιαστούν  με αρκετή  υπομονή .

Μπορεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει ήδη αποστείλει τους αριθμούς IBAN των δικαιούχων αγροτών στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ ,άδω ας ελπίσουμε να είναι σωστά τα στοιχεία   και η τελευταία να τους διαβίβασε με τη σειρά της στην ΑΑΔΕ, όπως μαθαίνουμε δικηγόρος  τους πήγε χέρι με χέρι ,αλλά η τελική απόφαση για την ημερομηνία πληρωμής ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών  που και εκεί μαθαίνουμε από άλλη πηγή  ότι δεν είχαν φτάσει έγκαιρα  .

Το ΥΠΑΑΤ, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και ότι η πληρωμή έχει δρομολογηθεί. Το υπουργείο Οικονομικών, από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι "εργάζεται πυρετωδώς" για να ολοκληρώσει τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

Η κωλυσιεργία που παρατηρείται στην επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου προκαλεί έντονη αγανάκτηση στους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Οι αγρότες, που ήδη έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις υψηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων και των εισροών, χρειάζονται άμεσα τη στήριξη της κυβέρνησης.

Η επιστροφή του ΕΦΚ θα ήταν μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για τους παραγωγούς, καθώς θα τους βοηθήσει να καλύψουν ένα μέρος των αυξημένων εξόδων τους.

Η κυβέρνηση, όμως, φαίνεται να μην βιάζεται να προχωρήσει στην επιστροφή του ΕΦΚ, προφανώς λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει.

Οι παραγωγοί, όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν άδικα. Απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επιστροφή του ΕΦΚ, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Η επιστροφή του ΕΦΚ να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων!

Οι παραγωγοί ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο αίτημα τους και θα προχωρήσει στην επιστροφή του ΕΦΚ το συντομότερο δυνατό.

Η καλύτερη περίοδος για την πληρωμή του ΕΦΚ  τελικά είναι η περίοδος των Χριστουγέννων, καθώς οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά για να αγοράσουν τα είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειές τους και τα δώρα των Χριστουγέννων .

Η κυβέρνηση, όμως, θα πρέπει να λάβει υπόψη και το γεγονός ότι οι παραγωγοί τα χρειάζονταν για να βγουν για καλλιέργεια και να πληρωθούν καύσιμα και γεωπόνοι . 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις