ΟΣΔΕ 2023: Κλειστό το διορθωτικό σύστημα 25 ημέρες πριν την εκκαθάριση των επιδοτήσεων

Και ενώ απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την εξόφληση των Ενισχύσεων του 2023, ο αγροτικός κόσμος της χώρας δεν ξέρει τι να περιμένει για την πληρωμή. Στη προκαταβολή του 70% των ενισχύσεων ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η μη καταβολή χρημάτων για τα οικολογικά σχήματα.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωναν ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή διορθωτικών αιτήσεων από τους δικαιούχους. 

Μέχρι σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η πλατφόρμα παραμένει κλειστή, δημιουργώντας έτσι ένα επιπλέον άγχος για τους αγρότες, οι οποίοι τέλη Οκτώβρη είχαν τις ενισχύσεις τους να είναι «ψαλιδισμένες» μεσοσταθμικά κατά 25%

Όπως δηλώνουν αγρότες στο Agrocapital «το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ κλωτσούν την αρκούδα. Καλύτερα να μην ξυπνήσει η αρκούδα από τη χειμερία νάρκη γιατί τότε οι υπεύθυνοι δεν θα θέλουν να ξέρουν τι θα συμβεί. Να σταματήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να βλέπει τους αγρότες ως απατεώνες. Τα λεφτά των επιδοτήσεων τα έφεραν οι αγρότες σύμφωνα με τις καλλιέργειές τους και όχι αυτοί που κάθονται στις καρέκλες και τα διαχειρίζονται».

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται έλεγχος στον ΟΠΕΚΕΠΕ από ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς οργανισμούς για το θέμα της λειτουργίας του Οργανισμού. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις