Τα βιολογικά προϊόντα αναδύονται ως μια ελκυστική επιλογή για τους αγρότες

Η ADAMA, μια παγκόσμια εταιρεία φυτοπροστασίας, πιστεύει ότι η συνύπαρξη βιολογικών και συμβατικών προϊόντων αποτελεί την επόμενη τάση στην προστασία των καλλιεργειών. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη βιολογικών προϊόντων και έχει λανσάρει μια σειρά καινοτόμων προϊόντων τα τελευταία χρόνια.

Ο Alex Mills, Επικεφαλής Παγκόσμιου Μυκητοκτόνων στην ADAMA, δήλωσε ότι "η πιο σημαντική τάση είναι η συνύπαρξη βιολογικών με χημικά προϊόντα όπου ενδείκνυται, δημιουργώντας σκευάσματα που επιτρέπουν στους αγρότες να απολαμβάνουν τα οφέλη και των δύο, ώστε να αποκτήσουν αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον προστασία των καλλιεργειών."

Η ADAMA έχει αναπτύξει μια σειρά βιολογικών προϊόντων που στοχεύουν σε διάφορες ασθένειες και καλλιέργειες. Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα προϊόντα της εταιρείας είναι το ACTAVAN®, ένα βιομυκητοκτόνο που βασίζεται σε φυτικά εκχυλίσματα που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του φυτού για να αποτρέψει αποτελεσματικά τη σήψη των καρπών. Το προϊόν έχει εγκριθεί για χρήση σε διάφορες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των σταφυλιών, των μούρων και ορισμένων λαχανικών.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η συνύπαρξη βιολογικών και συμβατικών προϊόντων θα ωφελήσει τόσο τους αγρότες όσο και τους καταναλωτές. Για τους αγρότες, η συνδυαστική προσέγγιση θα προσφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των παρασίτων και των ασθενειών, ενώ θα μειώσει τη χρήση χημικών. Για τους καταναλωτές, θα προσφέρει τρόφιμα που είναι ασφαλή και βιώσιμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις