Brite Solar: Ένα θερμοκήπιο ντομάτας στο Δροσερό Πτολεμαΐδας

Ένα θερμοκήπιο τομάτας με ημιδιαφανή panels της Brite Solar, στο Δροσερό Πτολεμαΐδας, για την εταιρεία «Ορεινές Φυτείες Γκόση».

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023, πρόκειται για γυαλιά με 80% διαφάνεια. Η παραγωγή ενέργειας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, είναι 10% υψηλότερη από μια συμβατική με φωτοβολταϊκά σε απόσταση 100m που ανήκουν στον ίδιο πελάτη.

Ένα από τα πλέον σύγχρονα θερμοκήπια στην Ευρώπη. Το έφτιαξαν δυο αδέλφια, οικονομολόγος ο ένας και γεωπόνος ο άλλος.

Μια μεγάλη καινοτομία στη χρήση των αγροφωτοβολταϊκών και στην αξιοποίηση της κυκλικής οικονομίας. Το πρώτο 100% αυτόνομο θερμοκήπιο, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Ένα οικολογικό θερμοκήπιο, Ελληνικής κατασκευής που παράγει ρεύμα από τον ήλιο. Ένα θερμοκήπιο με σπουδαία οφέλη τόσο στον παραγωγό, όσο και στο περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο θερμοκήπιο χρησιμοποιεί τα panelτην BriteSolar, τα οποία μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία σε ορατό φως.

Ως γνωστό, το 25-28% του λειτουργικού κόστους στο θερμοκήπιο πηγαίνει στην ενέργεια, αυτή είναι μια επιβάρυνση στην τιμή των προϊόντων όταν πωλούνται στην αγορά. Με την συγκεκριμένη τεχνολογία των panels της BriteSolar, έχουμε απόσβεση της επένδυσης σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, έχουμε στο συγκεκριμένο θερμοκήπιο, τη δημιουργία μικροκλίματος με στόχο την επίτευξη δυο σοδειών το έτος. Μια μεγάλη επιτυχία, καθώς θα έχουμε διπλασιασμό της παραγωγής!

 

https://www.youtube.com/watch?v=uE2Mg9h5BLM&list=PLpOWybSMsKEcsusLcViXc9MP5vWn_vm6T

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις