Ο Καναδάς θα προσφέρει κίνητρα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου

Ο Καναδάς εισήγαγε την Κυριακή νέα οικονομικά κίνητρα για τις εκμεταλλεύσεις βοοειδών, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου από τις αγελάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης.

Το νέο σχέδιο πρωτοκόλλου, Μείωση των εντερικών εκπομπών μεθανίου από βοοειδή (πρωτόκολλο REME), θα δώσει κίνητρα στους κτηνοτρόφους να εφαρμόσουν αλλαγές που θα μειώσουν τις εντερικές εκπομπές μεθανίου από τις επιχειρήσεις βοοειδών τους, με την ευκαιρία να δημιουργήσουν αντισταθμιστικά μόρια που μπορούν να πουλήσουν.

Το μεθάνιο που παράγεται κατά τη διαδικασία πέψης των αγελάδων και απελευθερώνεται στον αέρα όταν οι αγελάδες ρεύονται, είναι γνωστό ως εντερική εκπομπή μεθανίου.

Κάθε πίστωση αντιπροσωπεύει έναν τόνο μείωσης των εκπομπών και το πρωτόκολλο REME αναμένεται να ενθαρρύνει τις εκμεταλλεύσεις βοοειδών να μειώσουν τις εκπομπές με τη βελτίωση της διατροφής των ζώων, της διαχείρισης και άλλων στρατηγικών που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των ζώων.

Η εφαρμογή των δραστηριοτήτων του έργου θα μειώσει την ποσότητα των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) που εκπέμπονται ανά μονάδα μάζας παραγόμενου βοείου κρέατος, βελτιώνοντας την απόδοση των ζώων ή μειώνοντας άμεσα τις εντερικές εκπομπές μεθανίου.

Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών μεθανίου και οξειδίου του αζώτου από την κοπριά.

Ορισμένοι κτηνοτρόφοι στον Καναδά εκτρέφουν αγελάδες φιλικές προς το κλίμα με συγκεκριμένο περιβαλλοντικό στόχο: να ρεύονται λιγότερο μεθάνιο.

Ο Καναδάς παρουσίασε την Πέμπτη ένα σχέδιο που αποσκοπεί στο να ωθήσει τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τις εκπομπές έως και 38% από τα επίπεδα του 2019 έως το 2030, εισάγοντας ένα σύστημα ανώτατων ορίων και εμπορίας, το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση βιομηχανικών ομάδων και ορισμένων επαρχιών που παράγουν ορυκτά καύσιμα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις