Αυγγενάκης: Δεσμεύσεις για στήριξη των παραγωγών της Θεσσαλίας

Σύσκεψη με εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Θεσσαλίας είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι από Οργανώσεις του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, των Φαρσάλων, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μέλη του προεδρείου του ΤΟΕΒ Πηνειού, ενώ, από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ, μετείχε και ο ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

 

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειες  για τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ και την άμεση  καταβολή των προκαταβολών. Έθεσαν θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις για καλλιέργειες που δεν έχουν λάβει προκαταβολές, το πρόβλημα της απομάκρυνσης φερτών υλικών, την αναδιάρθρωση καλλιεργειών και τα χρονοδιαγράμματα των λοιπών προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ για τη Θεσσαλία, κυρίως δε το πρόγραμμα για τις παρακάρλιες περιοχές, καθώς και θέματα που έχουν σχέση με την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

 

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παραγωγών για την πορεία των προγραμμάτων του ΠΑΑ. Σε ό,τι αφορά τις τελικές τιμές των αποζημιώσεων κάλεσε τους παραγωγούς να μη ακούν φημολογίες, αλλά μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ. Άλλωστε, όπως, είπε το ύψος των προκαταβολών έδειξε τη διάθεση της κυβέρνησης. 

 

Σε ό,τι αφορά στα προϊόντα για τα οποία παραγωγοί δεν έχουν λάβει ακόμα προκαταβολές, ο ΥπΑΑΤ, ζήτησε από τους εκπροσώπους των Συνεταιριστικών Οργανώσεων να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την καταγραφή τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν διορθώσεις για τυχόν λάθη στις προκαταβολές του ΕΛΓΑ. Επίσης, σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση των φερτών υλικών, σημείωσε ότι απαιτείται η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας με τα συναρμόδια υπουργεία.

 

Ο υπουργός, απευθυνόμενους στους παραγωγούς, τόνισε ότι η υπόθεση της Θεσσαλίας δεν τελειώνει σε δύο ή τρεις μήνες και επισήμανε ότι, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το σύνολο της κυβέρνησης εργάζεται για την αναγέννηση της Θεσσαλίας. Επισήμανε μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός έχει το ζήτημα της Θεσσαλίας ψηλά στην ατζέντα του και τους ενημέρωσε ότι ακόμα και σήμερα είχε συγκαλέσει σύσκεψη για τα προβλήματα της περιοχής.

 

Ο υπουργός πρότεινε -και οι εκπρόσωποι των Συνεταιριστικών Οργανώσεων αποδέχθηκαν- να υπάρχει συνεχής συνεργασία, ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού τα όποια προβλήματα προκύπτουν κατά την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης των παραγωγών που έχουν πληγεί από τις θεομηνίες.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις