Περισσότερα από 300 πλοία με σιτηρά έχουν φύγει από τη Μαύρη Θάλασσα

Αν και τον περασμένο Ιούλιο, η Ρωσία αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τη διατήρηση ενός ασφαλούς διαδρόμου για τις εξαγωγές σιτηρών Ουκρανίας, αυτό δεν εμπόδισε την επιβράδυνση του εμπορίου. 

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 10 Mt έχουν μεταφερθεί με 305 πλοία σύμφωνα με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Bridget A. Brink. 

«Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και άλλων φορτίων σε 305 πλοία έχουν περάσει με ασφάλεια από τον ανθρωπιστικό διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας. Η ρωσική επιθετικότητα δεν μπορεί να εμποδίσει την Ουκρανία από την προσπάθειά της να ταΐσει τον κόσμο» ανέφερε σε ανάρτησή της. 

Στις 10 Αυγούστου, η Ουκρανία ανακοίνωσε τη δημιουργία προσωρινών διαδρόμων για εμπορικά πλοία που έρχονται και φεύγουν από τα ουκρανικά λιμάνια, με το Ναυτικό της χώρας να εγγυάται την ασφάλεια της διαδρομής. 

Το πρώτο εμπορικό πλοίο διέσχισε το διάδρομο προς την Οδησσό στις 16 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. 

Οι εξαγωγές αγαθών μέσω του ουκρανικού θαλάσσιου διαδρόμου θα μπορούσαν να αυξηθούν έως 7 Mt μήνα, σε σύγκριση με τους 5 Mt που αναμενόταν το Δεκέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας Dragon Capital, που έχει έδρα το Κίεβο. 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις