Ελληνόκτητο πλοίο χτύπησε σε ρωσική νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

Σε νάρκη -κατά πάσα πιθανότητα ρωσική- προσέκρουσε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν για να φορτώσει σιτηρά από την Ουκρανία.

Έκρηξη σημειώθηκε σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, με σημαία Παναμά και 18 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο Ελλήνων ναυτικών.

Το ζήτημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας μετά τη ναρκοθέτηση της Μαύρης Θάλασσας και παρά τη συμφωνία για ασφαλή διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα επανέρχεται διαρκώς. 

Αντίστοιχα ζητήματα εγείρονται και στην Ερυθρά Θάλασσα. Πλέον, το μπαλάκι περνάει στις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες -υπό τη Lloyds- θα μπορούσαν να αυξήσουν ασφάλιστρα ή να διακόψουν την παροχή κάλυψης για συγκεκριμένες διαδρομές.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά. Το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Πληροφορίες από το ουκρανικό κανάλι telegram αναφέρουν για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, το πλοίο χτυπήθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/12) από ρωσική νάρκη.

Προς το παρόν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ουκρανικοί ισχυρισμοί, που να αποδεικνύουν ότι η αιτία της έκρηξης ήταν ρωσική νάρκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις