Στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας τα τρακτέρ στις 15 Ιανουαρίου

Στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας θα βγουν στις 15 Ιανουαρίου τα τρακτέρ όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΚ.

Επόμενο βήμα, στις 20 Ιανουαρίου είναι οι αγρότες να ξαναβγούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στους δρόμους, ώστε να αναδείξουν την οξύτητα των προβλημάτων που απειλούν να διώξουν οριστικά ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου από τις καλλιέργειές τους. 

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, στις 12 Ιανουαρίου πιθανότητα θα γίνει η οργάνωση Πανθεσσαλικής σύσκεψης. 

Μια ημέρα πριν, η ΕΟΑΣΚ θα επιδιώξει συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα έρθει στην Καρδίτσα ή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας αν το αίτημά της δεν γίνει δεκτό.

Κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομοσποδνίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας  Τζέλλας, μίλησε με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη παρούσα χρονική στιγμή στον Καρδιτσιώτικο και ευρύτερα τον Θεσσαλικό κάμπο και επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα. 

Υπογράμμισε ότι πέρασαν μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και ακόμα ο αγροτικός κόσμος δεν γνωρίζει πως θα αποζημιωθεί για τις καλλιέργειές τους και επανέλαβε οτι η ΕΟΑΣΚ μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους διεκδικεί ως ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους αγρότες για το βαμβάκι ή το καλαμπόκι να είναι στα 300 ευρώ/στρ. και για τους κτηνοτρόφους 350 ευρώ ανά ζώο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις