Περιφέρεια Κρήτης και ΓΕΩΤΕΕ: Συνεργασία για την βιώσιμη αγροτική παραγωγή

Συνάντηση με την διοίκηση του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Κρήτης μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σταύρου Τζεδάκη.

Στην συνάντηση  συμμετείχαν η πρόεδρος του παραρτήματος Άννα Δασκαλάκη, ο  Αντιπρόεδρος Παντελής Αρβανίτης, ο Γεν. Γραμματέας Μαρίνος Βλαχάκης, το μέλος Δ.Σ Ιωάννης Σμυρνάκης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο Γενικός διευθυντής Πρωτογενούς τομέα Κώστας Υψηλάντης και ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Φωτάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, αναφέρθηκε στις  προτεραιότητες που έχει  θέσει η Περιφέρεια Κρήτης για μια βιώσιμη παραγωγή και προϊόντα τα οποία θα είναι ποιοτικά και ανταγωνιστικά.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στο τρίπτυχο ποιότητα – ταυτότητα και εξωστρέφεια των προϊόντων προκείμενου να αποκτήσουν την υπεραξία προς όφελος των παραγωγών και των μεταποιητών».

Συμφωνήθηκε από κοινού, ότι πρέπει να στηριχθεί η ελαιοκαλλιέργεια στο νησί και το ελαιόλαδο ως ένα Εθνικό προϊόν της Κρήτης, καθώς και η δημιουργία Brand name.

Επίσης αναφέρθηκε ότι είναι αναγκαία η συνεχής εκπαίδευση σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, από τον παραγωγό, τον μεταποιητή έως και το τελικό προϊόν.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία, την αμπελοκαλλιέργεια αλλά και τον τομέα της φυτοπροστασίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις