Εσπεριδοειδή: Η Τουρκία αξιοποιεί το κενό στην αγορά

Η Τουρκία στοχεύει να γίνει σημαντικός παίκτης στον αγροδιατροφικό τομέα, αξιοποιώντας το κενό που έχει δημιουργηθεί στις ανατολικές χώρες, και ειδικά στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να προωθήσει τον αγροδιατροφικό τομέα και να τον καταστήσει έναν σημαντικό πυλώνα της οικονομίας.

Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Η Τουρκία έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα, με τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων να αυξάνονται κατά μέσο όρο 7% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η κυβέρνηση έχει επίσης επενδύσει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υποδομών στον αγροτικό τομέα. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων ποικιλιών καλλιεργειών, τη χρήση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας και τη βελτίωση των υποδομών αποθήκευσης και συντήρησης, έχει επίσης προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις από το εξωτερικό στον αγροτικό τομέα. Πολλές διεθνείς εταιρείες έχουν επενδύσει σε νέες μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας αγροδιατροφικών προϊόντων στην Τουρκία.

Ένα παράδειγμα της αυξανόμενης σημασίας του αγροδιατροφικού τομέα στην Τουρκία είναι η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα μια μεγάλη εταιρεία με Έλληνες παραγωγούς για την προμήθεια δενδρυλλίων εσπεριδοειδών. Στόχος της εταιρείας είναι να προμηθεύσει τους αγρότες της Τουρκίας με τα καλύτερα διαθέσιμα δενδρύλλια για να τους βοηθήσει να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Η Τουρκία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τους στόχους της στον αγροδιατροφικό τομέα. Με τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης και τις επενδύσεις από το εξωτερικό, η χώρα αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων και να κατακτήσει νέες αγορές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις