Αποκλειστικό: Ποιοι διεκδικούν την προεδρία του ΕΛΓΑ

Η διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του ΕΛΓΑ θα πραγματοποιηθεί με βάση τον νέο νόμο 5062/2023  τον περίφημο Νόμο της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους».

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Agrocapital, προκύπτει ότι δύο είναι οι υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου του ΕΛΓΑ μέχρι αυτή την στιγμή, ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε  Σπύρος Μάμαλης.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος είναι ο νυν πρόεδρος του ΕΛΓΑ, έχει διατελέσει σε αυτή τη θέση από το 2019. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, έχει λάβει θετικές αξιολογήσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και για την βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.

Ο Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος είναι ο πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ . Έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις στον αγροτικό τομέα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η τελική απόφαση για την επιλογή του νέου Προέδρου του ΕΛΓΑ θα ληφθεί από την επιτροπή επιλογής. Ωστόσο, η διεκδίκηση της θέσης από δύο ισχυρούς υποψηφίους αναμένεται να προσδώσει ενδιαφέρον στην διαδικασία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις