Αγρίνιο: Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ - Ένταση στο αγροτικό συλλαλητήριο

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο του Αγρινίου το πρωί της Δευτέρας 22/1.

Η κεντρική πλατεία γέμισε από αγροκτηνοτρόφους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το υψηλό κόστος παραγωγής. «Κάθε μήνα γονατίζουμε από το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος, εξαιτίας της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας και της “πράσινης μετάβασης”, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμά τους.

Κατά την άφιξη των τρακτέρ στο κέντρο του Αγρινίου, δεν έλειψε η ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, που δεν επέτρεπαν την διέλευση όλων των οχημάτων προς την κεντρική πλατεία. Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε και τα τρακτέρ προχώρησαν.

Στο υπόμνημα, απαιτούν άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, καθώς και μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα.

Η κινητοποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο Αγρίνιο είναι από μια σειρά ανάλογων κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα των τελευταίους ημερών. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στον αγροτικό τομέα, η οποία απειλεί την βιωσιμότητα του επαγγέλματός τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις