Αθανασιάδης: Τοποθέτησαν 2 αντιπροέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εμπειρία στα αθλητικά και όχι στα αγροτικά!!!

Σε δηλώσεις του, μετά την απόφαση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για τον ορισμό του νέου Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ανέφερε τα εξής:

 

«Τελικά δεν υπάρχει «γιατρειά» στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού με τη χθεσινή απόφαση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζονται δύο αντιπρόεδροι στον πολύπαθο Οργανισμό, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν καμία εμπειρία από αγροτικά θέματα αλλά απεναντίας έχουν αξιόλογη εμπειρία σε αθλητικά θέματα, αφού και οι δύο είναι νυν πρόεδροι των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ) Ηρακλείου ο Ελευθέριος Ζερβός και Λάρισας ο Ιωάννης Κουρδής.

 

Θα κατανοούσαμε την απόφαση του κ. Αυγενάκη, αν ήταν υπουργός Αθλητισμού και τοποθετούσε τα συγκεκριμένα στελέχη, σε θέσεις ευθύνης στον αθλητικό χώρο, όμως θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ως τέτοιος θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις.

 

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύουν οι πρακτικές λειτουργίες του κ. Αυγενάκη, δεν υπάρχει ενσυναίσθηση του σοβαρού, κρίσιμου και νευραλγικού ρόλου που διαδραματίζουν οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ειδικά τη δεδομένη στιγμή, όπου το μπάχαλο των πάσης φύσεως πληρωμών των αγροτών, βρίσκεται στο απόγειό του (από το 2019 μέχρι σήμερα) και με δεδομένο ότι τα Οικολογικά Σχήματα του 2023, ΔΕΝ έχουν πληρωθεί ακόμα, και όπως φαίνεται η κατάσταση, θα πάνε πίσω μέχρι το καλοκαίρι, με ότι συνεπάγεται αυτό, σε μια περίοδο που η ρευστότητα των αγροτών-ειδικά στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, θα έπρεπε να αποτελούσε πρώτο μέλημα του Οργανισμού.

 

Θυμίζουμε το δίδυμο των αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη-Γιώργου Κέντρου, υπό την προεδρία του Αθανάσιου Καπρέλη, το οποίο είχε καταφέρει το διάστημα 2016-2019, οι αγρότες να γνώριζαν πότε και με τι ποσά θα πληρώνονται σε κάθε πληρωμή και πάντα στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις.

 

Παρότι και τώρα υπήρχαν διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν  θετικό και ευεργετικό ρόλο και να συμβάλλουν στην χαμένη αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκρίθηκε η κομματική επιλογή.

 

Μακάρι να κάνουμε λάθος και να μην συνεχίσουν να δεινοπαθούν οι αγρότες μας, στον τομέα των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις