Τευτλοπαραγωγοί: «Καλούμε τον κ. Γεωργιάδη να συναντηθούμε στο κλειστό εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ»

Κάλεσμα για συνάντηση στο Πλατύ Ημαθίας, και συγκεκριμένα μέσα στο κλειστό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, απηύθυναν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις στο ACTION 24. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «οι αγρότες στο Βέλγιο ή στη Γαλλία δεν απεργούν για τον κ. Αυγενάκη ή για τον κ. Μητσοτάκη» προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει σαφές πως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης βάζει υπερβολικούς φόρους επάνω στα αγροτικά προϊόντα και τα μέσα παραγωγής, ενώ η ουκρανική κρίση έφερε στην Ευρώπη ανεξέλεγκτα προϊόντα από την Ουκρανία χωρίς κανένα δασμό, τα οποία ανταγωνίζονται τα αγαθά της Ευρώπης». 

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι έβαλε και αυτός το “χέρι” του για να βγουν οι Έλληνες αγρότες στους δρόμους, με όλα όσα έκανε όταν ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης» είπαν στο Agrocapital τευτλοπαραγωγοί. 

Και πρόσθεσαν «αφού όπως δηλώνει ο ίδιος ότι είναι στο πλευρό μας, τον καλούμε να κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται για να ανοίξουν ξανά όλα τα εργοστάσια ζάχαρης της χώρας, και εμείς να παράγουμε ξανά και να μην εισάγουμε ζάχαρη, όπως επιθυμούν κάποιοι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ότι το «ζήτημα είναι πανευρωπαϊκό» οι τευτλοπαραγωγοί υπογράμμισαν ότι «αυτό που κατάφερε ο κ. Γεωργιάδης, με το κλείσιμο της βιομηχανίας, είναι να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και να βγούμε στους δρόμους».

Και καταλήγουν «Αφού η κυβέρνηση γνωρίζει, όπως διατυμπανίζει, τα προβλήματά μας, μιας και βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας την τελευταία πενταετία, θα έπρεπε να τα έχει λύσει. Δεν βγήκαμε από μόνοι μας στους δρόμους, η κυβέρνηση μας έβγαλε».

 

Σε ανάρτηση του που είχε κάνει προ τετραετίας  στο facebook  ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για "μια μεγάλη επιτυχία για την Χώρα και την Κυβέρνηση", ενώ υπογραμμίζει ότι η συμφωνία "διασώζει την παραγωγή τεύτλων και βάζει άμεσα σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Πλατύ".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις