Στη Νίκαια οι αποφάσεις για το μέλλον των μπλόκων

Στις 12 ξεκινά η σύσκεψη των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Νίκαια της Λάρισας όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. 

Πάντως, ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ανακοινώσει πως θα σκληρύνουν τη στάση τους και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μεταξύ των προτάσεων που θα συζητηθούν είναι η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών και η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα, καθώς και ο αποκλεισμός κεντρικών οδικών αρτηριών (εθνικών οδών) ή των συνόρων με τρακτέρ.

Επιπλέον εξετάζεται ο αποκλεισμός των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ υπάρχουν ακόμη σκέψεις για το κλείσιμο μεγάλων τελωνείων, καθώς από χθες τρακτέρ είναι παραταγμένα στο μεθοριακό σταθμό Νίκης στη Φλώρινα, αλλά και πορείες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Κύρια αιτήματά τους παραμένουν οι επιδοτήσεις για ακαρπία, η μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικό πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα και εφόδια, καθώς και η παροχή σαφούς σχεδιαγράμματος για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν, αλλαγή της ΚΑΠ αλλά και άλλα.

Πάντως από την πλευρά της η κυβέρνηση μετά το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα.

Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε «είναι απαγορευτικά για τον προϋπολογισμό», δείχνοντας ότι θα παραμείνει με τα μέτρα-ψίχουλα που εξήγγειλε τις προηγούμενες μέρες.

Τέλος, αναφορικά με μια ενδεχόμενη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι τέτοιες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις