Χαμός στον Έβρο: Ακύρωση συνάντησης αγροτών με Αυγενάκη, επεισόδια και κυνηγητό με τρακτέρ

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στον Έβρο το απόγευμα της Κυριακής, όταν αγρότες της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 μ.μ. είχε προγραμματιστεί στο ξενοδοχείο Alexander στην Αλεξανδρούπολη σύσκεψη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και με τον  υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση, προκειμένου να συζητήθουν μαζί τους τα αιτήματά τους .

Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι αγρότες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα με τα τρακτέρ τους, να διαμαρτυρηθούν έντονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ακολούθησε κυνηγητό με τρακτέρ, με τους αγρότες να προσπαθούν να συναντήσουν τον υπουργό στο αεροδρόμιο. Η αστυνομία, όμως, δεν τους επέτρεψε την είσοδο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους αγρότες να ρίχνουν  αυγά

 

 

Νωρίς το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή και παρακολουθούσαν τους αγρότες που έχουν "περικυκλώσει" το ξενοδοχείο.

Δεκάδες είναι τα τρακτέρ που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής από όλα τα μπλόκα του Έβρου προκειμένου να συγκεντρωθούν έξω από το ξενοδοχείο όπου θα βρεθεί ο Αυγενάκης στις 6 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη.
Τα τρακτέρ των αγροτών παρατάχθηκαν στο δεξί μέρος του δρόμου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης συνοδεία του υφυπουργού, Σταύρου Κελέτση θα συναντηθεί με δύο εκπροσώπους κτηνοτρόφων, δύο μελισσοκόμων, δύο ελαιοπαραγωγών και δύο αγροτών.
Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή και παρακολουθούσαν τους αγρότες που έχουν "περικυκλώσει" το ξενοδοχείο και όπως έχει γίνει γνωστό ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα κάψουν κατεστραμμένες ζωοτροφές.
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις