Τα αμερικανικά Κλωστοϋφαντουργεία θα επεξεργαστούν το λιγότερο βαμβάκι από το 1885

Σύμφωνα με μια επικαιροποιημένη πρόβλεψη του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, τα αμερικανικά κλωστοϋφαντουργεία θα τροφοδοτήσουν τις μηχανές τους με μόλις 1,74 εκατομμύρια δεμάτια βαμβακιού κατά την εμπορική περίοδο 2023-2024 που λήγει τον Ιούλιο, ο πιο αργός ρυθμός των τελευταίων 139 ετών.

Αυτό είναι σχεδόν 15% λιγότερο από πέρυσι και ακόμη χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη της υπηρεσίας.

Τα εργοστάσια αυτά, τα οποία μετατρέπουν βαμβακερές ίνες σε νήματα και υφάσματα, είναι από τα τελευταία προπύργια της κλωστοϋφαντουργίας της χώρας μετά από δεκαετίες αυξανόμενου ανταγωνισμού από φθηνότερη υπερπόντια παραγωγή και συνθετικά υλικά. 

Η χρήση των μύλων σημείωσε μια σύντομη ανάκαμψη τη δεκαετία του 1990, όταν οι εμπορικές συμφωνίες ενθάρρυναν τις ΗΠΑ να εξάγουν νήματα και υφάσματα που μετατρέπονταν σε ρούχα σε άλλες χώρες πριν σταλούν πίσω και πωληθούν. Η ανάπαυλα ήταν βραχύβια, ακόμη και όταν η παγκόσμια χρήση βαμβακιού από τα εργοστάσια αυξάνεται.

Η χρήση από τα εργοστάσια των ΗΠΑ "απλώς εξαφανίστηκε", δήλωσε ο Peter Egli, διευθυντής διαχείρισης κινδύνων στην Plexus Cotton Ltd. Τα εργοστάσια σε άλλες χώρες "απλώς λειτουργούσαν με πολύ καλύτερα περιθώρια κέρδους από την παραγωγή στις ΗΠΑ".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις