Μπλόκα: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

Σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς συνεδριάζουν οι παραγωγοί σε διάφορα μπλόκα της χώρας. 

Στη Νίκαια της Λάρισας στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, με τους αγρότες να είναι απογοητευμένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη.

Πάντως οι τάσεις που επικρατούν στα μπλόκα της χώρας είναι δυο: η μια είναι πιο δυναμική και προτείνει κλείσιμο δρόμων και κάθοδο τρακτέρ στην Αθήνα ενώ η άλλη είναι πιο ήπια, εκτιμώντας την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων την σωστότερη απόφαση. 

Πολλοί υπογράμμιζαν ότι οι δύο από τον πρωθυπουργό δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων τους, μιας και το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, κιλοβατόρα κάτω από 7 λεπτά, συνέχιση του διαλόγου για την ΚΑΠ είναι μερικά από τα αιτήματα των αγροτών στου Αλμυρού στο Βόλο.

Στην Καρδίτσα, τα μπλόκα προχώρησαν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού εχθές, με τον πρόεδρο των Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, Κώστα Τζέλα να κάνει λόγο για εμπαιγμό των αγροτών από την Κυβέρνηση, ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Δεν μας ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης. Δεν πήραμε τίποτε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Μητροδήμος μέλος της επιτροπής αγροτών Πλατυκάμπου.

Όπως είπε «όλα είναι στο παιχνίδι» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις